Ecoplast

Ecoplast je specijalizovana firma u području filtracije, omekšavanje i pročišćavanja vode za piće.
Zbog dobrog poznavanja voda, filtera za vodu i omekšavanja vode i zahvaljujući dobrim poslovnim partnerima, nudimo našim klijentima sveobuhvatna rješenja prilagođena njihovim potrebama i željama.
Otpadne vode su vode koje su prošle kroz neki upotrebni ciklus i postale štetne po životnu sredinu. Po mjestu nastanka dijele se na sanitarne, industrijske i atmosferske otpadne vode.
Naša firma je specijalizovana za pružanje podrške i obradu otpadnih voda.

Ova vrsta otpadnih voda zagađena je humanim otpadom (feces i urin), otpadom od pripreme obroka, pranja rublja i higijenskog održavanja stambenog prostora. U principu su štetne za okolinu, prije svega zbog prisustva patogenih mikroorganizama, prvenstveno humanog porekla (feces, urin, mukus), sredstava za deznfekciju i tenzida.

Za tu vrstu prerade, nudimo uređaje vrhunske klase koji su nastali u saradnji sa njemačkim partnerom ATB a to su PUROO® ELEMENTS i AQUAmax®. Osim ovih uređaja, tj. bioprečišćivača, u ponudi imamo i separatore različitih kategorija : separatore masti i separatore ulja (različitih klasa).

Separator masti se upotrebljava u industrijskim i ugostiteljskim objektima, iz kojih se može izliti u prirodu masti i ulja životinjskog i biljnog porijekla. Njihova upotreba je obvezna u velikim kuhinjama, hotelima, bolnicama, restoranima, objektima za distribuciju hrane, klaonicama, objektima za preradu hrane.

Separatori ulja su dizajnirani tako da očiste vodu od blata i ulja, jer atmosferska voda se mješa sa uljem i blatom, ističe iz asvaltnih i betoniranih površina u kanalizacijski sistem ili u prirodu. Na kraju, ništa manje važna je i naša ponuda vodo i kanalizacione opreme.